Inca Sjamanisme


INCA SJAMANISME
Ik ben enorm dankbaar dat ik deze technieken mag doorgevenDe Q’ero indianen zijn directe afstammelingen van de Inca’s,ook wel de kinderen van de zon genoemd. Zij leven in Peru in de centrale Andes, op 4000-5000 meter hoogte, een paar dagreizen van de stad Cusco vandaan, het oude centrum van het Inca rijk.

De Q’ero indianen hebben eeuwenlang afgesloten van de buitenwereld geleefd en hebben zich onder het Spaanse bewind onvindbaar kunnen maken. Het Q’ero of Inca sjamanisme is daardoor in de zuivere, oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Tot de Q’ero sjamanen behoren zowel mannen als vrouwen. De Q’ero kennen meerdere soorten sjamanen, waaronder de pampamesayoq – sjamaan van Moeder Aarde en de altomesayoq – sjamaan van de spirits, de bergen. Zij noemen zichzelf paqo’s, priester genezers.

Het Inca sjamanisme is een natuurgeneeswijze. Voor de Q’ero indianen bestaat alles uit levende energie. Voor hen zijn er twee Goddelijke bronnen: de Kawsay Pacha, aangestuurd door de kosmos en Pachamama, Moeder Aarde.

Q’ero paqo’s zijn meesters in het beoefenen van energetische geneeskunst. Volgens hun traditie is alles met elkaar verbonden. Zij gaan ervan uit dat ziektes en bijvoorbeeld trauma’s, zich vastzetten in het energieveld om ons lichaam heen. Door dit energieveld te zuiveren kan herstel optreden en kan ziekte, voordat die zich in het lichaam manifesteert, geheeld worden. Uitgangspunt is dat wanneer er sprake is van ziekte of gebrek, het evenwicht in iemand zelf en in relatie tot anderen en de wereld om ons heen, verstoord is. Herstel van dit evenwicht kan resulteren in de genezing van allerlei kwalen.

De Q’ero sjamanen zijn op basis van een profetie, westerse mensen gaan inwijden in hun kennis en wijsheid. Deze profetie heeft betrekking op het jaar 2012 en op de komst van een nieuwe tijd die zij Taripay Pacha noemen, wat ‘de eeuw waarin wij onszelf weer ontmoeten’ betekent. Op het moment dat bij hen de ijskappen gingen smelten, zijn de Q’ero sjamanen uit de bergen tevoorschijn gekomen. Het smelten van de ijskappen was voor hen een teken om hun kennis en wijsheid uit te dragen. De profetie van de Andes belooft een gouden eeuw waarin wij als mensen ongekende bewustzijnsniveaus kunnen bereiken.

Tegenwoordig reizen Q’ero paqo’s meerdere keren per jaar naar Europa en Noord-Amerika om hun wijsheid en kennis over te dragen, om mensen te helen, inwijdingen te geven en mensen opnieuw met Moeder Aarde en met de vrouwelijke energie te verbinden, want dat is wat westerse mensen in dit stadium van menselijke evolutie volgens hen het meest nodig hebben.

Waarom zou je kiezen voor Sjamanisme ?

Sjamanisme is een natuurlijke leefwijze die jou helpt om meer rust , harmonie , balans en innerlijke vrede en dus ook vrede in de wereld om jou heen te laten ervaren .

Als je de roep hebt ontvangen dan is sjamanisme voor jou bedoelt .

Misschien ben je nieuwsgierig geworden en wil je je verdiepen in sjamanisme . Misschien heb je behoefte aan persoonlijke groei en heeft het oude je niks nieuws meer gebracht . Misschien heb je behoefte om de oude Inca technieken te leren die emotionele , fysieke en mentale blokkades doen oplossen . Misschien wil je je voor anderen beschikbaar stellen in hun healings proces of misschien wil je jouw bestaande praktijk uitbreiden en verfijnen .

Ik denk dat iedereen , bewust of onbewust , de zogenaamde “Dark night of the soul “heeft doorstaan . Dit is als een initiatie . Dit is vaak een moeilijke tijd die je door leeft . Wat kan ontbreken tijdens het doorstaan van moeilijke tijden is dat je het niet in kaart krijgt gebracht . Zo van : Waar komt het vandaan en waar gaat het naartoe , wat is er aan de hand met mij en je voelt je uit balans .

Sjamanisme helpt jou en biedt een enorme steun in jouw hele leven .

Mijn ervaring van het zien van mijn eerste sjamanistische healings techniek was enorm emotioneel . Waarom ? Ik zag nl. iets dat ik herkende en vergeten was! . Ik werd weer herinnert aan iets dat ik ook ooit beoefend had .We zijn denk ik massaal vergeten van deze alleroudste healings technieken en ik help jou graag weer herinneren …..

Sjamanisme staat centraal in mijn leven NU, het is een leefwijze geworden.

Vanuit vele culturen zijn er vormen van sjamanisme. Ik beoefen en leef het Inca sjamanisme . Met de Lomi Lomi massages die ik geef met liefde en de Aloha spirit , bewandel ik ook het pad van Hawaiiaans sjamanisme . Een Lomi Lomi is dan ook meer dan enkel een massage , het is therapeutisch en zeer helend . Ik combineer de massage graag met het Inca sjamanisme waardoor het een krachtige helende reis wordt .

Middels sjamanisme ontstaat er steeds meer ruimte en licht zowel lichamelijk als geestelijk waardoor je gemakkelijker en gelukkiger mee gaat in de levensstroom!

Sjamanisme leert ons dat alles wat we om ons heen ervaren , uit dezelfde bron van oneindigheid komt . Alles in deze schepping is levende energie en die is continue in beweging , in een veranderende stroom van verbinding en evenwicht .

Sjamanisme geeft dat jouw leven stroomt en in de juiste balans en harmonie is . Het is onze eigen verantwoordelijkheid wanneer we uit balans dreigen te geraken en om die dan weer te herstellen en om wanneer we de verbinding kwijt zijn, om die dan weer te herstellen!

In mijn lessen van het Inca sjamanisme ga je leren om jouw ware zelf weer te hervinden HOE LEKKER IS DAT !!!!!

Jouw ware zelf hervinden en eventueel de ander hierin te gaan begeleiden om die ander ook de helpende hand te bieden . Voor mij geeft het zoveel meer Zingeving van mijn leven .

Voel je je geroepen en heb je meer behoefte aan groei , harmonie , rust , balans , vrede en zingeving dan laat je horen . Neem contact met me op via nanjacremers37@gmail.com of 06-14378005 of via facebook of Instagram .

Dank je wel voor jouw luisteren en de verbinding .